Anna's weblog

Het moet niet gekker worden! Vanwege een verkeersomleiding die noodzakelijk is vanwege de restauratie van een brug, heeft de gemeente Utrecht op een plek 300 meter daar vandaan echte verkeersregelaars ingeschakeld om het verkeer in goede banen te leiden. Volkomen onzinnig naar mijn mening. Maar al helemaal idioot is dit bord, die de weggebruikers alvast waarschuwt voor de mannen in geel en oranje. Gisteren klaagde in het AD Utrechts Nieuwsblad een bewoner van de Koningslaan zich over het 'woud van borden' dat de gemeente Utrecht plaatst. Ik ben het helemaal met hem eens. 

Reacties

De afgelopen maand woonde mijn vriendin Aggie bij ons. Aggie wandelt elke ochtend een uur voordat ze aan het werk gaat. Een mooie gewoonte! Een maand lang verkenden we vanaf half 8 's ochtends de omgeving van ons huis. Wij waren aangenaam verrast, zo mooi als het hier is. We boften natuurlijk ook: we zagen de natuur opengaan tijdens dit prachtige voorjaar.

Doorsteek naar de Weg tot de Wetenschap

Langs de Kromme Rijn

De Singel ter hoogte van het Servaas Bolwerk

Bruggetje over de Zilveren Schaats bij de Stolberglaan

Park Bloeyendael

Japanse tuin van het Provinciehuis (wat vroeger het VSB-gebouw was)

Knotwilgen langs de Kromme Rijn

Voorveldse polder

Reacties (2)

Eindelijk! Na zeven jaar wachten hebben we weer een concertzaal in het centrum van Utrecht. Verwachtingsvol betraden Karel, Luca, Aggie en ik vanavond voor het eerst het nieuwe Tivoli-Vredenburg. Wat een bijzondere ervaring om dan gewoon weer in de oude vertrouwde concertzaal te zitten. En eromheen is het nog precies zo'n doolhof als voorheen. We hebben geluisterd naar de Johannes-passie, heel mooi uitgevoerd door het Orkest van de Achttiende Eeuw en Capella Amsterdam. Vanwege gezondheidsredenen niet aangevoerd door Frans Brüggen. In zijn plaats dirigeerde onze straatgenoot Daniël Reuss. Dat is dubbel thuiskomen!

Reacties (1)

Vanochtend vroeg maakten Karel en ik een wandeling door het Meinweggebied. Het was mistig, maar verder oorverdovend mooi. En heel veel vogelgeluiden.

Reacties

Afgelopen zaterdag trad De Jeugd van Tegenwoordig voor de laatste keer op in Tivoli Oudegracht. Mieke Lanen, de moeder van Faberyayo, nodigde me uit om mee te gaan. Ik mocht nog iemand meenemen, en dat werd mijn nichtje Susanne. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt: De Jeugd wist het publiek volledig uit z'n dak te krijgen. De mannen gingen stagedivend richting de bar achter in de zaal en de fans brulden elk lied helemaal mee. 

Na het concert hebben we backstage champagne gedronken met de jongens van de Jeugd. De accu van mijn camera was op, maar met de iPhone heb ik nog deze foto gemaakt van Suus en Faberyayo. Het was een dolle avond!

 

Reacties

Karel's moeder is overleden. Op de respectabele leeftijd van 97 jaar is ze na een ziekbed van enkele weken op 27 februari overleden. Het was een bijzondere vrouw. Tot op hoge leeftijd rookte ze sigaren, en ze mankeerde lichamelijk nooit iets. Deze foto maakte ik drie jaar geleden van haar, aan het ven in Vlodrop, de plek waar ze zo graag was.

Op haar verzoek hebben we haar begraven op natuurbegraafplaats 'Bergerbos' in St. Odiliënberg. Ze ligt onder een grote eik in een bos. De belangstelling bij haar begrafenis was groot, de hele Munsterkerk zat vol. Ank heeft voor een groot aantal mensen veel betekend. We zullen haar missen.

Reacties

Kijk haar toch eens trots met haar bul het podium van de aula in het Utrechtse Academiegebouw aflopen. Mijn nichtje Annabel heeft haar artsenbul gehaald. Net 24 jaar oud, en dan dit resultaat, prachtig! Annabel heeft in het begin van haar studietijd bij ons gewoond. Want als zeventienjarige alleen op kamers, dat ging haar ouders (mijn broer Niek en zijn vrouw Isabella) toch net iets te ver. En wij hebben er hele goede herinneringen aan. Win-win!

Reacties (1)

Wat een dag! Vandaag is het 25 jaar geleden dat mijn vader - Lou Groot - overleed. Een gebeurtenis om even bij stil te staan. Zus Marlou constateerde vandaag dat zij langer leeft zónder vader dan mét vader. En van de vijftien kleinkinderen heeft hij er slechts twee gekend. Deze man is veel te vroeg overleden, maar heeft zijn zeven kinderen heel veel meegegeven. Zijn liefde voor de muziek en zijn gevoel voor humor zijn twee heel belangrijke. 
Nu denk ik de laatste week al veel aan hem. Februari is sowieso zijn maand (de 17de overleden, de 25ste jarig), maar ook de dood van Els Borst bracht pa steeds in mijn gedachten. Hij heeft veel met haar samengewerkt toen zij voorzitter was van de Gezondheidsraad en pa van het Centraal Orgaan Ziekenhuistarieven. Hij sprak met groot respect over Els Borst, dat was heel opvallend! Laten we hopen dat ze nu daar boven een goed gesprek met elkaar voeren.
 

Reacties

Vorige week interviewde mijn zus Marlou de bariton Ernst Daniël Smid in verband met zijn optreden op 6 april met de Nederlandse Händelvereniging. Dan voeren zij het programma 'Passie voor Bach' uit. Marlou zit in de PR-commissie van dit muziekgezelschap, en vroeg mij mee om foto's te maken. Het was een gezellige boel in Smid's huis, dat hij deelt met dochter Coosje en drie enthousiaste honden. Bijzonder is dat Daniël zowel klassieke als moderne muziek kan uitvoeren. Beide genres vereisen een ander stemgebruik. Maar hij is sowieso wars van conventies. "Als iemand naar mijn concert in spijkerbroek komt, vind ik dat prima."

Reacties

Mijn neef Sef van Vlijmen trad vanavond op in zijn school, de Werkplaats in Bilthoven. Hij is een van de 22 leerlingen die CKV muziek in hun eindexamenpakket hebben zitten. Samen vulden ze een hele avond met optredens. iedereen kwam verschillende keren op het podium. Het niveau lag behoorlijk hoog, wat kunnen deze jongens en meisjes mooi muziek maken en zingen! Maar als trotse tante vond ik uiteraard Sef de beste! Hier speelt hij met z'n vrienden Constant, Olivier en Barend (een van hen, de trompettist is buiten beeld).

Hier heb je hem.

Sef begeleidt Mekan, die 'I won't give up' zingt.

 

 

Reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl